Wat is rebalancing®

Rebalancing is een vorm van lichaamswerk waarbij gebruik wordt gemaakt van lichaamsanalyse, zelfonderzoek, bodyflow, ademhalingstechnieken en diverse vormen van massage, zoals diepe spier- en bindweefselmassage en gewricht ontspannende massage.

Al deze technieken kunnen worden ingezet om meer bewust te worden, inzicht te krijgen in het verhaal, waardoor puzzelstukjes op hun plaats vallen en begrip ontstaat.

“Gun jezelf de ruimte. Ervaar ontspanning en vrijheid.”

Als Rebalancer benader je de cliënt vanuit een holistische visie. De mens wordt gezien als een eenheid van lichaam en geest. Deze eenheid kent fysieke, mentale, emotionele, sociale en spirituele facetten die continue met elkaar in wisselwerking zijn.

De helende kracht van aandacht

Mijn werkwijze heb ik uitgebreid met o.a. systemisch werk via het lichaam. Aandacht voor de essentie van de mens, de ziel, biedt mogelijkheden om vanuit een ander perspectief te kijken naar wat je tegenkomt in het leven. Of het nu gaat om fysieke klachten, gevoelens die zich opdringen of thema’s in je leven die telkens terugkeren. Het gaat over handen die luisterend aanwezig zijn, volgen en uitnodigen. Het gaat over liefdevol contact, zonder waardeoordeel: alles mag er zijn zoals het is”.

Dit sluit zo aan bij de visie van Rebalancing en geeft mijns inziens nog meer diepgang en mogelijkheden tot het verkrijgen van inzicht in wat er speelt.

“Wat niet van jou is mag je loslaten en ervaar hoe belangrijk het is dat je op je eigen plek staat.”

Soms sleep je zaken mee uit het verleden, heb je last van een traumatische ervaring of heb je zaken opgepikt die niet van jou zijn, maar van je omgeving. Hiervan kun je afscheid nemen……

“Mag ik zijn zoals ik ben?”